A mai Budapest pillanatképei
2015. április 23. írta: furbe

A mai Budapest pillanatképei

Több éve járok Budapest egyik frekventált helyére, a Nyugati pályaudvar tőszomszédságában lévő kávézóba. Itt dolgozom, vannak itt baráti találkozóim is, s nem utolsó sorban, rengeteg mindent látok és hallok, amit talán sosem tapasztalhatnék meg különben.

Igazán mókás volt Magyar Bálintot a kétezres évek SzDSZ-es állapotairól hallgatni, Karácsony Gergelyt látni, hogyan rakja össze a polgármesteri csapatát. A törpe pártok megbeszéléseiről nem is beszélve.

Jó látni külföldieket, akik főleg az orvosin tanulnak. Engem mindig örömmel tölt el az az emberi sokszínűség, amit egy multikulturális közeg jelent. Felfedezni azt, mennyire más a stílusa mondjuk egy argentin vagy egy spanyol diáknak, az arabokról nem is beszélve. Miközben ugyan úgy vannak érzéseik és kellemetlen szituációik, melyekkel a napjaikat változatoséga ugyan úgy garantált, mint a magyaroknak.

Időnként elbeszélgetek emberekkel is. Igen érdekes és meglepő sztorikat hallok.

  • Egyetemi tanárokkal, akik túl a hetvenen is aktívan tevékenykednek.
  • Héber tanárral, aki épp a számítógépét próbálja rend behozatni
  • Egyiptomi vállalkozóval, kinek a volt felesége (lányának édesanyja) magyar
  • Internetes szövegíró cég tulajdonosával, akinek rengeteg vicces történetet mesél.
  • A rengeteg üzleti tárgyalásról ne is beszéljünk, ahol jobbnál jobb sztorik hangoznak el.

Természetesen az utcára is kilátok. Vicces volt a harmadik vasárnapon, amikor a boltok már nem nyithattak ki, embereket az utcán dolgozni (sikálták gőzborotvával a térkövet). Kerülgették az emberek őket, akik otthon voltak a családjukkal :).

Természetesen rá látok a körútra is, látom mostanság a felújítást is, s a rengeteg embert, aki próbál felvasalódni az éppen megjelenő pótlóbuszra. S persze látom az árusokat, a kéregetőket, a jw.com tábla mellett állókat is.

Hogy van egy olyan keresztmetszetem 2015 valóságáról, melyet sokan nem láthatnak.

A blog nem fog csak az itt megélt helyzetekre korlátozódni, mert a mindennapjaim elég sokrétű élményekkel vannak telezsúfolva, rengeteg megdöbbentő dolgot is láttam, hallottam. Ezek közül is lesz sok, amit meg fogok osztani, de természetesen csak úgy, hogy személyiségi jogokat ne sértsek.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugatikavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr187392432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása