A szabályok értelmetlen megkövetelése
2015. április 30. írta: furbe

A szabályok értelmetlen megkövetelése

metro_ors_vezer.jpgAz Örs vezér téri téri metrónál sétáltam a minap, ahol egy biztonsági őr pár német turistával hadakozott.

A németek még nem láttak Alstrom metrót, s le szerették volna fényképezni, de csak a jobb oldali vágányon állt benn szerelvény. A képen látszik, hogy mind a két oldalon van peron, de a baloldali csak leszállásra szokták használni, amikor a metró kocsiszínbe megy (egy ilyen helyzet látszik a képen).

Hős németek ezt természetesen "nem tudták", s a jobb felvétel reményében bementek a baloldali peron elejére. Jött is biztonsági őr, aki az egyértelmű helyzetet figyelmen kívül hagyva elkezdte őket kitessékelni. 

Mármint elkezdett nekik hadonászni ezerrel, mert ugye ő csak egy nyelvet tudott (pontosabban kettőt: a magyart és a haragos hadonászásét...). Bemelegítésként a lezáró kordont kihúzta, majd bement a bal oldali peron elejére, s mutogatott a kijárat felé. A turisták igazából értették, mi a helyzet (minimális nyelvtudás elég volt a reakciójuk dekódolásához: "oké, oké"), és igen kellemetlenül és értetlenkedve fogadták a balkáni hozzáállást.

Annyira sikerült kihúzni a lezáró sávot, hogy a végén a turisták kénytelen voltak azon átmászni (a biztonsági őr nem kevésbé). Hogy a biztonsági őr még magát is szívatta, csak hogy biztos legyen.

Pedig egy szúrós szempillantás, fejcsóválás, esetleg egy csípőre tett kéz is elegendő lett volna a helyzet tudatosítására..

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugatikavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr537439096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása